август 2015.
П У С Ч П С Н
« јун   сеп »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

БОЈНИЧКО ПУНОЛЕТСТВО

Завршена је овогодишња, 18. по реду, манифестација „Бојничко лето“. И ово „Лето“ протекло је као и претходих 17 у песми, игри и смеху.

Организатор овогодишњег „Бојничког лета“ била је Туристичка организација општине Бојник.

Манифестација је почела 24. јула и трајало 5 дана. Туристичка организација потрудила се да целокупан програм прилагоди најразличитијим укусима публике.

Програм је започео најчитанији  писац новије генерације Дејан Стојиљковић одржавши књижевно вече у нашем Дому културе. Представио је и промовисао своју књигу „Дуге ноћи и црне заставе“. У наставку вечери уследио је програм за наше најмлађе. Маскембал са избором најлепшег и најоригиnaлнијег костима и дечја представа позориштанца „Звонце“ из Ниша, а потом су своје борилачке вештине приказали и чланови карате клуба „Пуста Река“.


Друге вечери су нам се представиле Милена и Стана Стојановић извођењем изворних народних песама у пратњи флауте. Уследило је и званично отварање овогодишње манифестације где се посетиоцима обратио заменик председника општине, господин Дејан Стојановић. Уз ватромет је сечена рођенданска торта за пунолетство „Бојничког лета“. Након ватромета су љубитељи фолклора, а и остатак публике, провели уживајући у народним играма које су за њих извели чланови културно-уметничких друштава „Белац „ из Придворице и „Етно Ђурђиц“ из Раткова, што је кулминирало њиховим званичним братимљењем.

Трећег дана одржана је презентација традиционалних специјалитета јужњачке кухиње. Домаћице из Бојника и околине представиле су нам своје кулинарске вештине и надметале у више категорија. Након уручења награда мајсторима кухиње уследила је и дегустација њихових ремек-дела. У наставку вечери наступила је локална рок  група  „Денис напаст“ која је  својом фантастичном свирком загрејала атмосферу. Потом је наступио Неша Галија, звезда вечери,  и извео неке од својих многобројних хитова уз које је певао цео Бојник.

Четврте вечери је културно уметничко друштво „Севдах“ из Врања извело сплет игара из различитих делова Србије. Оркестар Кристијана Азировића, прва труба Драгачевског сабора трубача у Гучи 2013. године, у наставку вечери је припремао публику за наступ звезде Гранда, Петра Митића, који је фантастичним наступом увеселио све присутне.

Још једна звезда за крај. Као и претходне вечери, програм је отпочет фолклором. Овога пута су програм отворили наши пријатељи из Лесковца. Културно-уметничко друштво „Леминд“ приказало нам је своја играчка умећа. Уследио је трубачки оркестар Исидора Зећировића, најбољи оркестар Власинског лета 2014. и 2015., и за крај Бојничког лета још једна звезда Гранда. Овога пута то је била Јелена Гербец чији наступ је трајао до касно у ноћ.

Овогодишње „Бојничко лето“ једно је од најпосећенијих до сада. Разноврсност и квалитет програма једни су од кључних разлога за бројну публику. Организатори су се потрудили да задовоље свачији укус и поставе високе стандарде за предстојеће манифестације. Захваљујемо се генералним покровитељима овогодишњег „Бојничког лета“, Министарству трговине, туризма и телекомуникација, општини Бојник, као и спонзорима: Д.О.О. „Матица“, пекари „Маја-пек“ из Лесковца и фотографској радњи „Фото-Додић“.

Оставите одговор