новембар 2015.
П У С Ч П С Н
« окт   мар »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Седми међународни сајам туризма у Крагујевцу

У периоду од 26. до 28. новембра одржан је седми „Међународни сајам туризма и сеоског туризма“ и трећи „Сајам зимнице и домаће радиности“. На крагујевачком „Шумадија сајму“ овај догађај под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација и локалне самоуправе организовала је Градска туристичка организација.

На овогодишњем Сајму своје туристичке потенцијале представило је више од 120 излагача из Србије, Републике Српске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Сајам је свечано отворила Рената Пинџо, помоћница министра трговине, туризма и телекомуникација.

Посетиоци су били у прилици да присуствују промоцијама и презентацијама угоститељских објеката и сеоских домаћинстава, као и наступима плесних група и културно уметничких друштава.

Учешће на сајму туризма узела је и Туристичка организација општине Бојник. Као и претходних година представници Туристичке организације Бојник потрудили су се да бројним посетиоцима представе и приближе своје туристичке потенцијале и приволе неке од њих да посете Бојник.

Свакако најјачи утисак на посетиоце оставила је такозвана „узбрдна низбрдица“ несвакидашња гравитациона аномалија, јединствена у нашој земљи. Такође, близина археолошког локалитета Царичин Град и Ђавоље Вароши, геоморфолошког феномена, навела је бројне посетиоце штанда да већ сада најаве посету Бојнику.

Последњег дана Сајма, учесницима су уручене награде у више категорија:

- За најлепши и најоригиналнији простор, прву награду добила је Туристичка организација Требиња, другу и трећу су добиле ТО Краљево и ТО Пирот.

- За најбољу презентацију награду је добила ТО Крушевца, представљањем на бини фолклорном и плесном групом за нумеру „Гангнам стајл“ и програмом на штанду. Друга награда је припала Регији централне Србије, за етно модну ревију, а трећа Туристичкој организацији Деспотовца, за програм „Белих орлова“.

- За најбољи информативно-пропагандни материјал, награду је добила ТО Ниша, за комплет од три информативне брошуре о Нишу, Нишкој бањи и Авантуристичком туризму у околини Ниша. Другу награду добила је ТО Голубац, за најоригиналнији проспект Вилењачких прича и два пратећа информативна проспекта, а трећу ТО Бар, за комплет информативних брошура о смештајним капацитетима и градским знаменитостима.

- Награду за најбољи наступ, као једина у конкуренцији, добила је Туристичка организација Горњи Милановац, за помоћ и подршку овом Сајму, представљањем туристичких потенцијала сеоских домаћинстава своје општине.

Стручни жири чинили су директорка Туристичке организације Републике Српске, Нада Јовановић, затим Павле Ђукић из Туристичке организације Србије и Јасмина Марковић Миленковић из Градске туристичке организације Крагујевца. Ове организације, по правилу, не учествују у конкуренцији за награде.

Сви излагачи и посетиоци овогодишњег Сајма били су задовољни организацијом и гостопримством Градске туристичке организације „Крагујевац“ на Шумадија сајму, као и понудом зимнице и домаће радиности.

Оставите одговор