септембар 2018.
П У С Ч П С Н
« авг    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Добродошли у Бојник

У самом срцу јужне Србије, смештена у подножју планине Радан, поред Брестовачког језера, налази се општина Бојник, која се одликује бројним природним вредностима и разноврсним културно-историјским наслеђем. Далеко од главних урбаних центара, остала је сачувана од загађења и превеликог утицаја савременог начина живота, а захваљујући данас развијеној свести о значају очувања животне средине, ми имамо посебан задатак да радимо на очувању наслеђа и осавремењавању наше понуде. Суштина јесте у очувању вредности, које су данас у свету све више реткост, а које се код нас препознају у очуваној и нетакнутој природи, али и сачуваној природној чистоти, искрености и непосредности људи у планинским местима и сеоским домаћинствима, који су остали верни својим коренима и свој живот уградили у огњишта, која захваљујући њима нису загасла.

Посебну драж једне мале средине чини једноставност и непосредност људи, што вам пружа додатну могућност да ближе осетите свакодневни живот на селу и упознате аутентичност њиховог начина живота. Домаћини који су увек гостопримљиви и спремни да поделе свакодневне активности везане ѕа њихово домаћинство: спремање зимнице, ракије, печење хлеба и сл. заслужни су за пријатну и топлу атмосферу у њиховим домовима. Бајковита слика планинских пејзажа са бројним потоцима, изворима, водопадима, видиковцима, старим воденицама, топлим сеоским кућицама и највећим светињама које су очуване, на посебан начин употпуњују доживљај и дају печат боравку на планини или селу у подножју или у срцу планине Радан.

livadaЗдрава средина, очувани природни еко системи и органска храна природног порекла наше су највеће богатство , а сачувана традиција, разноликост етнографских и културних вредности као и богата историја нису само део прошлости  већ су врата у будућност и прозор у свет. Нашу туристичку понуду базирамо управо на овим вредностима које представљају спој природе и традиције, а свака новина и планови у будућности имају за циљ једино неговање и истицање ових вредности што представља њихову надоградњу у духовном смислу. Наравно да наши планови подразумевају и уређења туристичких простора у циљу обогаћивања туристичке понуде и прилагођавања потребама савременог туристе у погледу удобности боравка и смештаја на нашој општини. Ипак, неговање традиције и очување животне средине приоритетан су задатак наших активности и императив у свим нашим плановима.

Ако вам је доста буке, гужве, напетости и других тековина савременог начина живота, боравак у природи пружиће вам пријатне тренутке, уселити мир и спокој у вашу душу и вратити Вас вашим коренима. Чист ваздух, шетње и друге активности које имамо у понуди, као и уживање у органској храни јединствена су прилика за релаксацију и опоравак организма. Обиласци и посете локалитетима, цркава, старих воденица обезбедиће Вам нова сазнања, вратити Вас у нека стара времена и испунити посебним задовољством. Ми смо спремни да ово богатство природе и радост живљења поделимо са Вама. И не заборавите, упознајући природу, упознајете сами себе. Другим речима, приближити се природи, знаћи, приближити се себи.

У вечерњим часовима посебно осветљена фонтана у центру Бојника, једна од његових значајних симбола, делује знатно импресивније. Неки ће управо крај ње пронаћи место за најлепше романтичне тренутке.

Овај видео тренутно неможе бити приказан.Пробајте касније..