јануар 2013.
П У С Ч П С Н
    феб »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Туристичка организација општине Бојник
покренула израду заједничког сувенира
раданског подручја „Поздрав са Радана“

Туристичка организација општине Бојник је, као један од приоритетних задатака, издвојила унапређење сувенирске понуде. Током тих активости произашла је идеја о заједничком сувениру раданског подручја чија је основна предност у томе јер је прва заједничка промотивна активност која је покренута са циљем промовисања туристичких потенцијала раданског подручја. Туристичка организација општине Бојник је главни иницијатор израде заједничког сувенира-коцка раданског подручја под називом „Поздрав са Радана“. Основна идеја овог сувенира је да  повеже туристичке потенцијале пет општина које обухватају подручје Радан планине.
Сувенир је урађен по принципу “Магичне коцке” која је добитник награде Туристички Цвет од стране добитника награде “Балкан Магнет”-а из Ниша.

Сувенир садржи по две слике сваке општине, Ђавољу Варош и Пролом бању у Куршумлији, Царичин град и Визиторски центар Теодора у Лебану, Сијаринску бању- хотел и извор Гејзир у Медвеђи, панораму брда Хисар и археолоски локалитет Плочник у Прокупљу, Спомен дом на Радану  и Брестовачко језеро у Бојнику. Такође, сувенир садржи две заједничке слике: Радана-пејзаж и део туристичке мапе Благо Србије, која географски повезује све општине. Захваљујући финансијској подршци туристичке организације Србије, која је обезбедила 50% средстава за израду сувенира, 2013 година је започета са обновљеном сувенирском понудом која је припремљена за предстојећи сајам туризма у Београду крајем фебруара 2013 године

Оставите одговор