октобар 2015.
П У С Ч П С Н
« сеп   нов »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Пети МТБ маратон на Радану

              У недељу, 18. октобра, одржан је пети по реду МТБ маратон на планини Радан. Трка је одржана на делимично измењеној стази у дужини од 20 километара. Организатори овогодишње трке били су ПБК „Змај са Радана“ Бојник и Туристичка организација општине Бојник.

                Имајући у виду да је овогодишњи маратон био ревијалног типа и да је, поред очувања традиције, циљ био и укључивање млађих такмичара и неафирмисаних љубитеља планинског бициклизма, организатори су задовољни укупним бројем пријављених такмичара.

                Стаза спада у категорију лакших бициклистичких стаза. Старт трке је био испред спомен-дома на Радану, а циљ код цркве св. Тројице у Ображди.

                Од укупно пријављених 16 учесника, већину су чинили млади неафирмисани љубитељи бициклизма.

                Прво место заузео је Александар Марић из бициклистичког клуба „Раднички“ Крагујевац, друго Срђан Николић из Лебана, а треће Радослав Станковић из планинарско-бициклистичког клуба „Змај са Радана“ из Бојника.

                Александар Марић, бивши првак Србије у планинском бициклизму, изјавио је да је вожњи по скривеној лепотици југа, да му се допала стаза и понудио своју помоћ приликом организовања следећег маратона на  Радану како би се приволео још већи број учесника.

                Оргнизатори овогодишњег МТБ маратона на Радану, ПБК „Змај са Радана“ и Туристичка организација општине Бојник захваљују се свим учесницима овогодишње трке.

Такође, захваљујемо се хладњачи „FORTIS DOO“ на спонзорисању овогодишњег маратона.

Оставите одговор