новембар 2015.
П У С Ч П С Н
« окт   мар »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ИЗЛОЖБА СУВЕНИРА И ТУРИСТИЧКИХ ПУБЛИКАЦИЈА

Туристичка организација општине Бојник учествовала је на Осмој изложби сувенира и туристичких публикација која је одржана 12. и 13. новембра у холу културног центра у Лесковцу.

Изложба је, поред промотивног, имала и такмичарски карактер. На манифестацији је учествовало педесет туристичких организација из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Бугарске и Македоније.

Право учешћа у такмичарском делу имале су све националне, регионалне и локалне туристичке организације из земље и иностранства са публикацијама штампаним у претходне две године. Део такмичарске конкуренције нису могле да буду фотографије и видео материјали награђивани претходних година. Подсетимо, Туристичка организација општине Бојник освојила је прошле године треће место у категорији „Вишелисна туристичка публикација са више од педесет страна“.

Сувенири и пропагандни материјал оцењивани су у следећим категоријама:

-          Једнолисна туристичка публикација: Прво место освојила је Туристичка организација општине Лазаревац, друго деле Туристичка организација општине Трстеник и Туристичка организација Смедерева, а треће Културно-туристички центар Баточина и Туристичка организација Опленац, Топола.

-          Вишелисна туристичка публикација до 50 страна: Прву награду освојила је Организација за туризам и културу Сокобања, другу деле Туристичка организација Вршац и Градска туристичка организација Крагујевац, а треће Туристичка организација Ниш.

-          Туристичка публикација са преко 50 страна: Прва награда Туристичка организација Ниш, друго место Туристичка организација Књажевац, а треће Културно-туристички центар Лапово.

-          Видео публикација и промо филм: Прву награду освојила је Туристичка организација општине Голубац, другу деле Туристичка организација Вршац и Градска туристичка организација Крагујевац, а треће Туристичка организација Ивањица и Организација за туризам и културу Сокобања.

-          Видео публикација – репортажа: Прво место освојила је Туристичка организација општине Мајданпек, друго место деле Туристичка организација општине Књажевац и Туристичка организација Краљево, а треће Туристичка организација Књажевац, Туристичка организација града Смедерева и Туристичка организација Пирота.

-          Најбољи сувенир: Прву награду освојила је Туристичка организација Крушевца, другу деле Туристичка организација Лебана и Туристичка организација Темерин, а трећу Туристичка организација Чачка и Туристичка организација Ваљева.

-          Употребни предмет: Прво место освојила је Туристичка организација општине Блаце, друго деле Туристичка организација Куршумлије и Градска туристичка организација Крагујевца, а треће Туристичка организација Чачка.

-          Најоригиналнији експонат: Прва награда припала је Туристичком центру града Зрењанина, друга Туристичкој организацији општине Горњи Милановац, а трећа Туристичкој организацији општине Ивањица.

-          Туристички плакат: Прво место освојила је Туристичка организација општине Вршац, друго место Општинска организација за туризам и спорт Алексинац, а треће место деле Туристичка организација Ваљева и Туристичка организација општине Брус.

-          Колекција туристичких фотографија: Прво место заузео је Центар за културне делатности, туризам и библиотекарство Владичин Хан, друго Туристичка организација Чачка и треће Градска туристичка организација Крагујевца.

-          Туристичка мапа: Прва награда припала је Туристичкој организацији Бела Паланка, друга Туристичкој организацији општине Жабаљ, а трећу деле Туристичка организација Књажевца и Туристичка организација Краљева.

-          Туристичка разгледница: Прво место освојила је Туристичка организација Књажевца, друго деле Туристичка организација Лазаревац и Градска туристичка организација Крагујевац, а треће Туристичка организација општине Брус и Туристичка организација Драгачево.

Туристичкој организацији општине Вршац додељена је специјална награда за сет репродукција фотографија.

Свечана додела награда најбољима у такмичарском делу као и презентација на тему „Златно доба Лесковца 1918 – 1941“ обављена је у хотелу „Власина“на Власинском језеру.

Покровитељ осме изложбе сувенира и публикација био је град Лесковац, а манифестацију је свечано отворио градоначелник Горан Цветановић.

Директор Туристичке организације Лесковца, Жикица Несторовић, изразио је задовољство због окупљања великог броја туристичких организација из Србије, као и Бугарске, Македоније,  источног Сарајева и Црне Горе. Лесковчани могу да својом гостопримљивошћу покажу ко су и шта су, као и да је југ Србије отворен за све. Ово је такође прилика да се посетиоци на једном месту упознају са целокупном туристичком понудом Републике Србије.

Оставите одговор